Carabaccia
zaterdag 21 oktober 2006 door BarbaraEen verrassend lekkere zoet – pittige uiensoep uit Toscane
Carabaccia – Florentijnse uiensoep (12 p)
900 gr dun gesneden rode uien
Paar vlokjes rode chili peper
Beetje olijfolie om uien in te fruiten
125 ml Marsala
2 l kippenbouillon (vegatip: bosbaddestoelen bouillon!)
200 gr gehakte amandelen (zonder velletje)
2 eetl vloeibare honing
½ theel kaneel
½ theel nootmuskaat
Sap van 1 citroen
Garneren: 1 geroosterd stokbroodje met kaas in de soep
Bereiden:
Uien fruiten met chilivlokken in olie. Marsala toevoegen en inkoken tot vocht vrijwel verdwenen is. Bouillon en amandelen toevoegen. Op laag vuur 1 uur sudderen en af en toe roeren. Honing, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen en nog 10 min rustig verwarmen.
zondag 4 februari 2007 om 19:39
[…] Voorgerechten:- Ravioli met bietjesricotta en salieboter- Toscaanse uiensoep […]