Pepernotenbrood

dinsdag 31 oktober 2006 door Barbara

Sinterklaas komt er weer aan! Althans, de winkels liggen al weer vol met pepernoten. Hieronder een alternatieve bestemming voor chocolade kruidnootjes.

1 pak koopman witbroodmix of 500 gr soezie briochebroodmix
275 ml lauwwarm water
1 zakje chocoladekruidnootjes (3 soorten choco) (250 gr)
1 pakje spijs (baukje)
scheutje amaretto (of andere likeur), om de spijs mee zachter te maken
1 afgestreken theel kardemonpoeder
1 afgestreken theel kaneelpoder

Brooddeeg bereiden en laten rijzen volgens verpakking. Deeg op bebloemd werkvlak uitrollen (1 of 2 broden). Kruidnootjes erover verdelen.
Spijs met amaretto kneden. Spijs tot rolletje kneden en over het brood verdelen, in de lengte. Brood dubbelvouwen en beetje vastknijpen, zodat spijs er niet uit kan. Op deze manier blijven de kruidnootjes in het brood. Als je ze erdoor kneed, dan zitten ze ook aan de buitenkant en de chocolade verbrandt in de oven, zonde van de kruidnootjes!

Op de bakplaat bakken: 175 gr 2 ‘stolletjes’ 35 min

Voor 20 kleine broodjes:
dezelfde ingredienten als hierboven.
Vorm 20 klein balletjes spijs en broodjes. Vul ieder broodje met spijs, vouw goed dicht en leg de naad op de bakplaat.

Oven 175 gr en 25 minuten

Note – barbara (05/12/2018):
–  bovenste oven 200 gr, onderste 175 –  35 min
– soezie mix: brood wordt sneller bruin dan koopmans

Hoeveelheden soeziemix voor 4 stollen:
1500 gr soezie briochebroodmix
820 ml water
3 zakjes CHOCO kruidnoten
3 pakjes spijs

 

 

Geen reacties meer mogelijk.