Mokkataart
zaterdag 29 januari 2011 door BarbaraVroeger maakten mijn zus en ik mokkataart voor onze verjaardag. Helaas is mokkaessence uit het assortiment van vele bakproductenproducenten verdwenen en heb ik dit zeker 15-20 jaar niet meer gemaakt. Dit jaar heb ik van ted mokkaessence gekregen, lang leve internet!!! Hieronder het recept, de oorspronkelijke versie van mijn moeder en de ‘gemaksversie’ met hulp van ‘Soezie’.
Deeg taart
6 eieren
150 gr suiker
150 gr patentbloem
De eieren met suiker schuimig kloppen (ca 10 min). Bloem erboven zeven en er doorscheppen
In een ingevette springvorm in de oven bakken: 150 graden en 40 min
Mokkaroom:
600 ml slagroom
3 pakjes slagroomversteviger
100 gr suiker
Mokka naar smaak (kwart potje van de ‘mokka speciaal, natuuridentieke aroma’)
Banketbakkersroom:
1/2 l. melk koken
2 eieren met 1 ons suiker kloppen
1/2 ons bloem toevoegen
Beetje warme melk toevoegen
Daarna massa bij kokende melk doen, doorroeren en goed laten afkoelen!
Taart maken:
Snijdt hem in 3 lagen, als hij goed is afgekoeld!
Besmeer de 1e laag met banketbakkersroom
Leg de 2de laag erop en besmeer dik met mokkaslagroom
Leg de 3de laag erop, dit is het deksel. Besmeer het deksel en de zijkanten met mokkaslagroom.
Bedek de zijkant met pure chocoladevlokken en spuit toefjes op de taart van de mokkaslagroom
De GEMAKSVERSIE:
BODEM: gebruik voor het deeg ‘ mix voor biscuitdeeg van Soezie’. Maak de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
BANKETBAKKERSROOM: gebruik ‘mix voor banketbakkersroom van Soezie’. Maak ook dit volgens de verpakking (100 gr mix)
Verder mokkaroom maken zoals hierboven en de taart opmaken ook.