Gratin met Pernod en Feta

zondag 30 januari 2011 door Barbara

Zalige ovenschaaltjes met een mengsel van pernod, feta en tomaatjes. Met de rest van de vulling kan je naar smaak varieren: vis, vlees, groenten, paddestoelen etc. Dus inzetbaar voor vleeseters, visliefhebbers maar ook vega’s! Onderstaand is het basisrecept als voorgerecht voor 4 personen. Je kan natuurlijk ook de hoeveelheid verdubbelen en samen met een groene salade dit als hoofdgerecht eten.

Voorgerecht voor 4 personen:
300 gr gamba’s of ‘partygarnalen’ (voorgekookt en gepeld)
3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
1 rode peper, in stukjes gehakt (zonder de zaadjes!)
2 tomaten (in stukjes gesneden, verwijder de ‘zaadjesderrie’)
2 eetl pernod (kan ook Ouzo als je dat in huis hebt)
125 ml creme fraiche
100 gr feta in kleine stukjes
4 plakken belegen of jonge kaas

Bereiden:

Fruit de uitjes en de rode peper in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en bak een paar minuten tot de tomaten een beetje zacht zijn.
Meng ondertussen de pernod door de creme fraiche en schep dat mengsel bij de tomaten. Schep even door.
Leg de garnalen in 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel het tomatenmengsel over de garnalen.
Verdeel de feta en de jonge kaas over de schaaltjes.
Bak in de oven: 10 min en 200 graden, tot de kaas mooi gesmolten is.

Variatie, ipv garnalen:
witvis, zalm, zeevruchten
gebakken champignons, gebakken feta of  stukjes voorgekookte prei / broccoli / paprika
stukjes gebakken kip of biefstuk

 

Geen reacties meer mogelijk.