Verjaardagsdiner 2007
zondag 4 februari 2007 door BarbaraDit jaar hebben we gekozen voor "makkelijk" en van te voren klaar te maken met als thema de Toscaanse keuken. En we hebben meerdere gerechten gemaakt die al jaren in mijn receptenmap zitten, maar die ik nog nooit gemaakt heb. Bijvoorbeeld kippenlevertjes"spread" op crostini….levertjes… 🙁
maar dit is lekker!!!
Hapjes vooraf
bij de roze bubbel met lychee: filodeegsigaartjes -> een mengsel van hazelnoten, feta en gedroogde vijgen in filodeeg. Niet echt om over naar huis te schrijven. En geweldige zelfgemarineerde olijven!
Crostinis met:
– zontomatenolijventapenade
– pesto
– ansjovistapenade
– kippenlevertjesspread
Deze laatste was dus een experiment en geweldig lekker!!!
Voorgerechten:
– Ravioli met bietjesricotta en salieboter
– Toscaanse uiensoep
Hoofdgerechten:
– toscaanse chocovarkens– en peperrunderstoof
– met pecorino gegratineerde courgette
– gebakken venkel
– zoetzure balsamico uien
– vega -> uientaartje met geitenkaas en "pruimenjam"
Het uientaartje was werkelijk super! De rest had ik al eerder gemaakt en wegens succes nogmaals
Erbij: Montebello 2003
Desserts:
– mini chocolademuffin
– witte chocomousse
– tiramisu
Erbij: Torres Moscatel d'Oro