Avocado Zest
zaterdag 12 november 2011 door BarbaraDit is een avocado-olie van Olivado te verkrijgen in Nieuw-Zeeland en Australie. Misschien ook bij bepaalde winkeltjes in NL. Hij is werkelijk geweldig in salades en je kunt er zelfs toetjes mee maken.
Lauwwarme avocado met garnaaltjes of rivierkreeftjes, voor 2p:
1 avocado
100 gr hollandsche garnaaltjes of rivierkreeftjes
2 eetl creme fraiche (of creme fraiche met mascarpone mengen. is nog lekkerder!!!!)
wat avocado-olie
Meng de olie door de creme fraiche (en mascarpone). Schep de garnaaltjes erdoor. Halveer de avocado, verwijder de pit en lge beide helften 1 minuut in de magnetron. Leg de helften op een bord en schep het garnalenmengsel erin.
Crepe met avocado-olie (nog niet uitgeprobeerd, puur een gedachtenspinsel:
Meng mascarpone met creme fraiche en avocado-olie
Schep er geroosterde pijnboompitjes door
Vul een crepe met dit mengsel en maak er rolletjes van.
Kan als toetje en als hartig: doe er dan nog een beetje rucola tussen
Erbij een glaasje ijskoude limoncello
woensdag 16 november 2011 om 21:58
[…] 1 rode 1 gele 1 groene paprika 1 courgette 250 gr champignons pijnboompitten olijfolie balsamicoazijn eventueel avocado-olie (klik hier voor meer info) […]
maandag 21 januari 2013 om 3:01
[…] 150 gr (kastanje) champignons 1 groene appel sap van een 1/2 limoen een flinke scheut avocadolie (of olijfolie) 3 a 4 stengels bleekselderij eventueel wat bieslook 2 eetl creme […]