Frisse oosterse eend

zondag 13 november 2011 door Barbara

Ook als je niet van courgette houdt is dit een verrassend lekker recept!!!
Tip: maak meteen een grote hoeveelheid van het gembermengseltje en vries dat in bakjes in. Lekker bij:plakken geroosterde bloemkool (rauwe bloemkool roosteren, schep van dit mengseltje even meebakken, mjamie! als bijgerecht) of vervang de eend door  kip of champignons of stevige witte vis.

Voor 2p:
2 eendenborstfilets, met vel kruislings ingesneden
20 gr verse gember geraspt
1 teen knoflook (geperst)
1/2 rode peper (in kleine stukjes)
1 courgette in dunne linten (snijden met kaasschaaf)
1/2 eetl zoet chilisaus (die je bij loempia’s eet)

Bereiden:
Bak de filets op de huidkant in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal de filets uit de pan en leg afgedekt weg.
Bak de courgette met het gembermengseltje (rode peper, gember, knoflook) op heet vuur beetgaar (ca 2 min). Schep de chilisaus erdoor.
Snijdt de filets in plakjes, schep die door de courgette en verdeel meteen over de borden.

ps: chilisaus is geen must, mocht je die niet in huis hebben.

 

1 reactie op “Frisse oosterse eend”

  1. Oosterse tomatensoep-- Barbara Culinair zegt:

    […] een soepbord, zie boven – een eetl grijze hollandse garnaaltjes – scheut slagroom – 1 kleine theel gembermengsel (gember-knoflook-rode […]