Geroosterde bloemkool
dinsdag 15 november 2011 door BarbaraZalige manier van bloemkool eten! Was nooit echt mijn favoriet…vroeger in z’n geheel gekookt met een kaassausje en nootmuskaat of nog erger met witte bonen in tomatensaus…. Onderstaande manier is een geweldige manier van bloemkool eten!!!
Nodig:
1 hele bloemkool
20 gr verse gember geraspt
1 teen knoflook (geperst)
1/2 rode peper (in kleine stukjes)
Hoeveelheid gember-knoflook-peper luistert niet nauw, mag ook meer zijn.
Bereiden:
Bloemkoolroosjes in plakken snijden en roerbakken met Gember-knoflook-peper-mengsel toevoegen.
Heerlijk bij:
– plakjes kipfilet of varkenshaas met: tamarinde dressing (Blue Elephant bij AH) en een schep creme fraiche of roomkaas (zonder zout)
je kan ook andere woksausjes hiervoor gebruiken: zwarte peper, of indiaanse curries, of…..etc
Supersnel klaar en geweldig lekker!! De bloemkool kan je de volgende dag opwarmen in de magnetron, blijft beetgaar. of koud opeten als salade