Dineetje met margreet en m’n ouders
zondag 20 november 2011 door BarbaraWe hadden een tijdje geleden ‘confit de canard’ gekocht bij de poelier op de markt. Om dit op te eten hadden we m’n ouders en margreet uitgenodigd. ’s Morgens voor het eerst de Sligro bezocht….luilekkerland!!! Alles gehaald voor een supersjiek diner met erg weinig kookinspanning, ook wel eens lekker!
Voorgerecht:
gerookte zalm met truffel/champagne, gerookte tonijn, gerookte heilbot. Met erbij een zelfgemaakt sausje van creme fraiche, mayonaise en truffelsalsa (Urbani)
Erbij: Paul Mas, Vignes de Nicole, Sauvignon-Picpoul-Viognier 2010 (Frankrijk)
Tussengerecht:
gerookte paling met eendenleverpate en witte rozijnen geweld in schotse wiskey (Ardmore)
-> klein stukje paling met erop een klein stukje eendenleverpate. Een paar rozijntjes ernaast
Erbij: Paul Mas, Vignes de Nicole, Sauvignon-Picpoul-Viognier 2010(Frankrijk)
Een desserrtwijn zoals een sauternes of Chateau de Fesles uit de Loire lijkt mij nog beter! Of een gewurztraminer.
Hoofdgerecht:
geconfijte eendenbout met gebakken aardappeltjes en haricots verts
-> eendenbout au bain marie opwarmen tot het vet gesmolten is. Vet in koekenpan scheppen en aardappeltjes daarin bakken. Eendenbouten even onder de gril (ca 5-10 min) tot het vel knapperig is. Wel erbij blijven en de oven een stukje open houden!
->ondertussen haricots verts koken, ontbijtspek erom en in de oven bij de eend zetten zodat het spek gebakken wordt.
Erbij: Terra d’Alter, Alicante Bouschet, 2008 (Portugal)
Dessert:
creme brulee, klik hier voor het recept
Erbij: Ouma se Wijn (zuid-afrika)