Pate Brulee
zondag 25 december 2011 door BarbaraEen zalig gerecht. Door het bruleren smelt de pate een beetje…..dessertwijn (a la sauternes) erbij, goddelijk!
Als voorgerecht voor 4 personen:
125 ml slagroom, lobbig geklopt
2 eetl rode port
175 gr roompate (slager, of supermarkt of zelf gemaakt)
2 eetl rietsuiker
4 plakken briochebrood, geroosterd
Bereiden:
Meng de port door de pate en spatel de lobbige slagroom erdoor. Kan in keukenmachine.
Zet de pate minimaal 1 uur in de koelkast
Serveren:
Verdeel de pate over 4 schaaltjes, verdeel de suiker erover en brand krokant met een creme brulee brander. Stukje briochebrood en glas dessertwijn erbij en smullen maar!
Alternatief als je geen creme brulee brander hebt:
– zet schaaltjes onder de gril tot de suiker is gecaramelliseerd
– gebruik armagnac ipv port en giet een beetje armagnac over de suiker en steek dat aan. laat rustig uitbranden, de suiker verandert zo ook in een perfect krokant laagje!
maandag 26 december 2011 om 7:23
[…] pate brulee – voor de kids: glaasje met mayonaise, gekookte worst en ernaast reepjes augurk – beef wellington […]