Pate Brulee

zondag 25 december 2011 door Barbara

Een zalig gerecht. Door het bruleren smelt de pate een beetje…..dessertwijn (a la sauternes) erbij, goddelijk!

Als voorgerecht voor 4 personen:
125 ml slagroom, lobbig geklopt
2 eetl rode port
175 gr roompate (slager, of supermarkt of zelf gemaakt)
2 eetl rietsuiker
4 plakken briochebrood, geroosterd

Bereiden:
Meng de port door de pate en spatel de lobbige slagroom erdoor. Kan in keukenmachine.
Zet de pate minimaal 1 uur in de koelkast

Serveren:
Verdeel de pate over 4 schaaltjes, verdeel de suiker erover en brand krokant met een creme brulee brander.  Stukje briochebrood en glas dessertwijn erbij en smullen maar!

Alternatief als je geen creme brulee brander hebt:
– zet schaaltjes onder de gril tot de suiker is gecaramelliseerd
– gebruik armagnac ipv port en giet een beetje armagnac over de suiker en steek dat aan. laat rustig uitbranden, de suiker verandert zo ook in een perfect krokant laagje!

 

1 reactie op “Pate Brulee”

  1. 1e kerstdag 2011-- Barbara Culinair zegt:

    […] pate brulee – voor de kids: glaasje met mayonaise, gekookte worst en ernaast reepjes augurk – beef wellington […]