Het Veerhuys – 2012-01-29
zondag 29 januari 2012 door BarbaraVoor m’n 37e verjaardag zijn Ted en ik bij het Veerhuys wezen eten. Wederom GODDELIJK: plaatjes en zalig eten! Ik had het menu Des Legumes (5 gangen) en ted het ‘gewone’ 5-gangen menu. Bij beide werden andere wijngen geschonken dus samen hadden we 10 gangen proeverijmenu!! En ervoor nog 3 gangen amuses…..en mijn dessert werd ook in 3 gangen geserveerd……goddelijk smullen! En allemaal precies goed qua hoeveelheid.
5 gangen menu
Noordzeekrab
Als salade met avocado in krokante karamel van rode biet, Soft Shell krab en mayonaise met Vadouvan specerijen
BIO Ossenhaas
Canneloni en steak tartaar van BIO ossenhaas À La Minute gerookt, truffelmayonaise en eendenlever in Lapsang Souchong 1
Heilbot
Met Portobello bereid, crème van gekarameliseerde pompoen
romige granen en Pata negra ham
Polderhoen
Biologische boerderijkip met Pot au feu groenten,
ballotine met eendenlever, truffelmousseline en saus van cèpes
Noisette
Fijn taartje, bonbon, roomijs en crème brulée van giandua
met passievrucht en bittere chocolade
Menu des legumes:
Cepes & melba’s
Flinterdunne melba’s gevuld met een ragout van cèpes,
kleine “flan” en salade met paddenstoelenjus
Mozaïek
Mozaïek van knolselderij en Butternut pompoen,
crème van pompoen, wintertruffel en postelein
Artisjok
Gebrande artisjok met artisjokkencrème, spinazie, gekonfijte citroen en Taggiasche olijf
Romige granen
Risotto van biologische granen met aardpeer en artisjok,
gebrande hazelnoot en paddenstoeltjes
Proeverij 3 gangen
* Pandanroomijs met mousse van basilicum en verse mango
* Canneloni van bospeen en specerijen met passievruchtenmousse en manjhari couverture
* Lychipannacotta met rozengelei, dragonfruit en granité van Hibiscus
voor de foto’s: klik 1 keer (hij opent), klik nog 1 keer op de foto en je ziet hem groot