Marco’s IJmuidense Vissen
woensdag 20 februari 2008 door BarbaraWaar de vissers voor thuis komen!
Zalmtournedos (op basis van 4 personen):
– Bosje peterselie
– Bakje bieslook
– 4 tomaten
– 200 ml slagroom
– 1 eierdooier
– 1,5 eetlepel citroensap
– 125 gr cocktail garnalen/of gewone grote garnalen
Bereiding:
– Zalm bestrooien met zout/peper
– Ovenschaal met boter invetten
– Peterselie en bieslook fijn knippen
– Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden
– Slagroom loskloppen met eierdooier/citroensap/zout/peper/bieslook en de peterselie goed mengen
– Tomaatblokjes en de garnalen over de ovenschaal verdelen
– Zalm erop leggen
– Roommengsel erover schenken
– 15 minuten in de oven
Vooral erg lekker om samen met een pasta naar keuze te serveren.
Wat hebben we nodig?
– ½ theelepel zout
– 50 gram boter
– Circa 80ml olijfolie
– 3 tenen knoflook, grof gehakt
– ¼ t.l. chilivlokken of 3 gedroogde Spaanse pepers fijngesneden
– Lekker veel stokbrood (als je er van houdt dit te dopen neem dan wat meer olijfolie)
Bereiding:
– Laat ze daarna iets afkoelen
– Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten (als je ze al voorbereid gekocht heeft hoeft dit natuurlijk niet)
– Doe de gamba’s in het zout in een kom, meng ze door elkaar en zet ze 30 minuten weg, in de koelkast
– Verwarm olie en boter in een vuurvaste schaal op een matig vuur
– Als de boter begint te schuimen, de knoflook en pepertjes (of chilivlokken), ‘blonderen’ (niet te donker laten worden)
– Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3 tot 6 minuten tot ze krullen en van kleur veranderen
Vooral erg lekker om met stokbrood te serveren om in de saus te dopen!
Eet smakelijk!