Dijon’s Deense & Zweedse favorieten…
woensdag 20 februari 2008 door Barbara twee zaligheden uit Scandinavie!
Ut Sveridge: Smorgasbrod
Benodigd;
-sneetje bruin (casino)brood
– eieren
– roze garnalen
– schijfje citroen
– mayonaise
– zakje sla (geen ijsberg of gewone sla)
– boter
Bereiding;
– kook de eieren min. 5 minuten
– Smeer boter op het sneetje brood
– beleg het broodje met de sla
– leg hier bovenop voor de helft de roze garnalen
– snij het ei in plakjes leg dit op de andere helft van het brood
– smeer hierop een klodder mayonaise
– leg hierop een schijfje citroen ( uitknijpen over de garnalen)
Eet smakelijk!
Het kan nog makkelijker bij het …PIEP… (ikea, red.) restaurant kant en klaar te krijgen voor euro 2,75!
Uit het land van de Lorelei:
Benodigd:
-roggebrood
-eieren
-gemarineerde haring (te verkrijgen bij …PIEP…wederom ….)
Bereiding:
-kook de eieren hard in 8 minuten
-beleg het roggebrood met de stukjes haring
-snij het ei in plakjes en leg dit op de haring
Eet smakelijk