Dijon’s Deense & Zweedse favorieten…

woensdag 20 februari 2008 door Barbara

 dsc_1760_residijonze.JPG twee zaligheden uit Scandinavie!
Ut Sveridge: Smorgas
brod

Benodigd;
-sneetje bruin (casino)brood
– eieren
– roze garnalen
– schijfje citroen
– mayonaise

– zakje sla (geen ijsberg of gewone sla)
– boter

Bereiding;
– kook de eieren min. 5 minuten

– Smeer boter op het sneetje brood
beleg het broodje met de sla
– leg hier bovenop voor de helft de roze garnalen
– snij het ei in plakjes leg dit op de a
ndere helft van het brood
– smeer hierop een klodder mayonaise
– leg hierop een schijfje citroen ( uitknij
pen over de garnalen)

Eet smakelijk!

Het kan nog makkelijker bij het …PIEP… (ikea, red.) restaurant kant en klaar te krijgen voor euro 2,75!

Uit het land van de Lorelei:
Benodigd:

-roggebrood
-eieren
-gemarineerde haring (te verkrijgen bij …PIEP…wederom ….)

Bereiding:
-kook de eieren hard in 8 minuten
-beleg het roggebrood met de stukjes haring
-snij het ei in plakjes en leg dit op de haring

Eet smakelijk

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.