Groententaart of groentetaart
maandag 2 april 2012 door BarbaraSupersnelle hartige taart voor de koolhydraat-verantwoorde of vegetarische medemens. Ook koud zalig! Dus perfect als lunch. Ook lekker om bij de koude of warme taart een salsa van geroosterde paprika’s te serveren. Bijvoorbeeld:
– 2 geroosterde paprika’s uit pot pureren met een klein beetje gemalen korianderzaad
of deze salsa van paprika’s: mix in de keukenmachine:
25 gram pijnboompitten
1 pot geroosterde rode paprika`s, uitgelekt (345 gram)
2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie basis
10 takjes platte peterselie, fijn geknipt
0.5 theel gemalen korianderzaad
om het pittiger te maken kan je een paar druppels tabasco toevoegen
Maar nu eerst de taart. De basis is het mengsel van eieren, mascarpone en ricotta. Verder kan je naar believen varieren met groenten.
de basis:
250 gr ricotta
4 eieren
250 gr mascarpone
2 handjes geraspte stevige kaas: hele oude hollandsche brokkelgeit, of parmezaan, of oude kaas.
peper-zout naar smaak
de vulling:
250 gr doperwten uit de vriezer, ontdooid
250 spinazie uit de vriezer, goed uitgeknepen
1 courgette in plakken
of
250 gr doperwten uit de vriezer, ontdooid
250 champignons in plakjes gesneden
1 dikke prei in ringen gesneden
of ipv courgette: voorgekookte boontjes, of asperges, of….
Bereiden:
springvorm (26 cm) invetten en de groenten over de bodem verdelen.
Eieren, mascarpone, ricotta mixen tot een glad mengsel.
1 handje kaas toevoegen
Mengsel over de groenten schenken. rest vd kaas erover verdelen
oven op 180 graden, 40 min. Als hij te bruin wordt, na ca 30-35 min afdekken met alufolie