Pekingeend (vegan) met Chinese pannenkoekjes
zondag 26 augustus 2012 door BarbaraHeerlijk om samen als voorgerecht deze pannekoekjes te eten. Laat de gasten zelf hun pannekoekjes vullen en eet smakelijk met de handen!
Nodig:
- Soja chicken shoarma (toko)
- 1 theel chinese vijfkruidenpoeder
- Lente uitjes
- Winterwortel
- Komkommer
- Hoisinsaus
- Chinese pannenkoekjes (6 per pakje, toko. 3 pp)
Laat de soja 30 min weken in kokend water met “smaak”: bouillonblokje, sojasaus.
Snijdt de groenten in dunne reepjes.
Bak de soja met het vijfkruidenpoeder bruin.
Stoom de pannenkoekjes, of warm even op in de magnetron (makkelijker).
Zet alles op tafel en laat iedereen z’n eigen pannenkoekje bouwen:
Besmeer een pannekoekje met een beetje hoisinsaus. Deze heeft veel smaak, dus wees zuinig!. Leg op 1 pannekoekje wat eend, komkommer en lenteui. Rol op en eet smakelijk!