Snelle appeltaart

zaterdag 3 november 2012 door Barbara

Variatie 1 met filodeeg;

Nodig voor een appelstrudel /-taartje voor 4 personen:
een pak filodeeg
een paar appels
een handje rozijnen
een 1/2 eetl custard
kaneel
gesmolten roomboter

Bereiden:
Maak de appels schoon en snijdt ze in blokjes. Meng de kaneel en de custard erdoor. laat de rozijnen wellen in warm water.
Laat het deeg ontdooien. Vet een bakvorm in en bedek met filodeeg. Besmeer de plakjes met gesmolten roomboter. Leg er nog een laagje op.
Verdeel de appels over de bodem en voeg de (uitgelekte) rozijnen toe. Bedek met wederom laagjes: filodeeg, gesmolten roomboter.

Oven 200 graden, ca 20 min.

Heerlijk om zo warm uit de oven te eten, of samen met vanillesaus.

Variatie 2: met bladerdeeg en warme custardsaus voor 2 p;

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel (Jonagold)
  • Kaneel
  • Rozijnen, handje
  • 1 eetl Custard
  • Havermelk (flinke scheut en nog wat)
  • 1 theel suiker
  • 2 ronde taart vormpjes en bakpapier

Knip bakpapier uit en bedek de vormpjes ermee. Leg het bladerdeeg erop en laat ontdooien (verwijder folielaagje!).

Snijdt de appel in kleine stukjes en schep om met wat kaneel. Verdeel de appel en rozijnen over de bodems.

Oven 200 graden (thermometer) en bak 20 – 25 min.

Maak ondertussen de saus: klop de custard door de melk en verwarm al roerende. Voeg suiker toe. Voeg melk toe zover nodig. Sausje wordt tijdens verwarmen vanzelf dikker. Verdun zonodig met wat melk.

 

Geen reacties meer mogelijk.