Vanillesaus of banketbakkersroom

zaterdag 3 november 2012 door Barbara

Als je eigeel over hebt van bijv. kroketjes maken, gebruik deze dan om vanilleroom te maken! Zalig bij vers gemaakte appeltaart of om snel een vruchtentaartje mee te maken.

Banketbakkersroom:
1 vanillestokje
125 ml slagroom
3 eidooiers
1 eetl suiker
1 eetl bloem

Splijt het vanillestokje en schraap de vanille eruit.
Verwarm de slagroom op laag vuur met het vanillestokje en de -merg. Laat ca 5 min trekken en haal het sokje eruit. Schraap nogmaals achtergebleven vanille eruit en voeg dat bij de room.
Klop de eidooiers met de suiker tot een witgele massa.
Zeef de bloem erboven en mix erdoorheen.
Giet de warme vanilleroom roerend door het eimengsel, blijf goed mixen!
Giet het geel terug in de pan en verwarm langzaam tot kookpunt. Blijf goed roeren! Door de bloem wordt de saus in 1 keer een dikke room!

Vanilleroom:
hetzelfde als hierboven maar dan geen of een heel klein beetje bloem toevoegen.

 

2 reacties op “Vanillesaus of banketbakkersroom”

  1. Garnalenkroketjes / -bitterballen-- Barbara Culinair zegt:

    […] dan kan je er heerlijke hartige taartjes mee maken! Tip 2: maak van de overgebleven eidooiers banketbakkersroom. Lekker bij appeltaart, of zelf puddingbroodjes/vruchtentaartjes mee maken en ook handig om in te […]

  2. Snelle appeltaart-- Barbara Culinair zegt:

    […] om zo warm uit de oven te eten, of samen met vanillesaus. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: […]