Eend met bokbier
zondag 4 november 2012 door BarbaraEen vellig recept, ongeacht het onbekend aantal vlieguren van de eend…..de 1e keer bereid als ‘ kip in de oven’ was hij niet te vr…….Dus nog 2 uur in de pan laten stoven en in de vriezer gegooid……wellicht is t wat als de nood hoog is en de voorraad beperkt, ofzo… Dus: opgewarmd op een koude winderige novemberavond en zalig!!!! Hieronder het recept hoe de eend meteen de 1e keer zalig is 😉
Voorbereiden:
leg de eend (een hele van de markt) voor 2/3de in heet water en zet hem 20 min zachtjes te pruttelen.
Verder nodig:
1 ui in dunne plakjes
1 liter bokbier
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
2 blaadjes verse salie
2 handjes gewelde rozijnen
Bereiden:
fruit de ui in olie aan en leg de eend erbij. Bak een beetje per kant
Doe de rest van de ingredienten met de kip en de uien in een ovenschaal die dicht kan (of braadslede met alufolie afdekken)
2 uur in de oven 180 gr
Haal de kruiden eruit en maak van het vocht een sausje: inkoken met wat maizena / allesbinder