Kruidenravioli met walnootsaus
donderdag 27 december 2012 door BarbaraEen zalig vega-hapje / voorgerecht.
Nodig voor de vulling: allerlei verse kruiden brandnetel, bernagie (komkommerkruid), cichorei, spinazie of snijbiet
Blancheer de kruiden kort in water, droog ze af en snijdt ze fijn.
Verder nodig voor vulling:
2 eetl verse majoraanlaadjes
1 klein teentje knoflook
2 eieren
2 eetl ricotta
1 handje geraspte parmezaan
2 eetl olijfolie
Snijdt de marjoraan en de knoflook in kleine stukjes. Voeg de eieren toe en klop met een mixer een paar minuten.
Nodig voor de walnootsaus:
Wat witbrood geweekt in melk.
Wat walnoten
Een teentje knoflook
Mix dit alles in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe
Nodig voor de ravioli:
per persoon 4 plakjes ‘deeg voor dim sum / stoomhapjes’ of maak vers pastadeeg
Schep op plakje deeg wat vulling en vouw dicht tot een driehoek.
Kook in ruim water ca 3 min
Opdienen:
Leg op ieder bord 4 driehoekjes en op ieder driehoekje een beetje walnootsaus en een paar stukjes gehakte walnoot. Eet smakelijk!
Ook lekker zonder walnootsaus en met geraspte parmezaan erover.