Citroenrisotto

donderdag 27 december 2012 door Barbara

Deze risotto is zalig om als voorgerecht te eten, of in combinatie met ‘grappa-kip’. Dit is ruim voldoende voor 4 personen of voor 8 als onderdeel van een ‘hapjesmenu’.

Nodig:
2 uien, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1.5 eetl  roomboter
2 koppen risottorijst
1/4 kop witte wijn
4 koppen kippenbouillon (of groenten voor vega’s)
1/2 kop slagroom
2 eigelen
1/4 kop geraspte parmezaanse kaas
geraspte schil van 2 citroenen
eventueel 2 eetl verse peterselie

Bereiden:
Fruit de uien ca 10 min in de boter. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten.  Voeg de rijst toe en roer door. Voeg al roerende de wijn en de kippenbouillon toe. Laat dit 30 min zachtjes pruttelen, roer tussentijds door.  Mix de slagroom met de eigelen. Als de rijst gaar is haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas, eimengsel, geraspte citroenschil en eventueel peterselie toe.

citroenrisotto en grappakip

citroenrisotto en grappakip

Ted 2013-01-22, gebrek aan uien en tegelijk een poging om de hoeveelheden wat handiger te maken:
30 gr boter, 4 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 400 gr rijst, 100 ml wijn, 900 ml kippenbouillon van 2 blokjes, 200 ml slagroom, 3 eigelen, 30 gram kaas, 4 kleine citroenen, geen peterselie.
25 minuten pruttelen was genoeg. Was zalig, had misschien iets meer citroen in gemogen.

 

1 reactie op “Citroenrisotto”

  1. Kip met grappa-- Barbara Culinair zegt:

    […] Je kan voor dit recept kipfilet gebruiken of ontbeende kippendijen. Zalig om te eten samen met de citroenrisotto! […]