Tomaten met Tunesische dressing
donderdag 27 december 2012 door BarbaraEen zalig lunchgerecht, of bijgerecht bij het een of ander 😉 (voor 4 p)
Nodig voor de tomaten:
0.5 theel komijnzaad
0.5 theel korianderzaad
12 stevige pruimtomaten, gehalveerd
1.5 theel grof zeezout
0.5 dl olijfolie
Voor de dressing:
1 sinaasappel
1 theel harissa
0.5 teentje knoflook, geperst
0.5 rode ui, fijngesneden
2 el korianderblad, fijngesneden
4 el arachide olie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een koekenpan en rooster het komijnzaad en korianderzaad tot het gaat geuren. Leg de tomaten met de bolle kant naar beneden in een ondiepe ovenschaal. Bestrooi deze met komijnzaad, korianderzaad, suiker en zeezout. Besprenkel de tomaten met de olijfolie. Rooster ze 25-30 minuten in de oven tot ze zacht zijn en het velletje gaat rimpelen.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers het sap. Meng in een kom de rasp en het sap met de harissa, knoflook, ui, korianderblad en arachide olie.
Leg de warme tomaten op een bord en giet de dressing erover. Geniet!!!