Appeltaart
zaterdag 23 maart 2013 door BarbaraDe echte hollansche appeltaart! Succestip: de eieren en de roomboter moeten echt op kamertemperatuur zijn.
Voor een springvorm van 24 cm:
300 gr bloem
200 gr roomboter (geen margarine!)
175 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1,5 kilo stevige appels (ik gebruik nooit goudreinetten)
kaneel naar smaak
1 a 2 eetl custard
200 gr rozijnen
Bereiden:
laat de rozijnen wellen in amaretto, rum of lauw water
vet de springvrom in en bebloem deze
Mix de boter en de suiker (basterd+vanille) door elkaar
voeg de eieren toe en mix tot het romig is
zeef de bloem erover en schep door elkaar
bekleed de springvorm met het deeg. Houdt wat over om een rasterpatroon te maken over de appeltaart
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijdt ze in stukjes (1-1 cm) en schep de custard en kaneel erdoor
Verdeel de appels en de rozijnen over het deeg en leg het rasterpatroon erover
Oven 175 graden, 50 min