Bloemkoolsoep

maandag 26 augustus 2013 door Barbara

een goddelijk soepje en belachelijk eenvoudig te maken! Door de volheid van de slagroom, echt een ‘ amusesoepje’.

Vegan versie: plantaardige room en margarine

Nodig voor een pan vol (zeker genoeg voor 20 p, allemaal een klein kopje):
een grote bloemkool (1,2-1,5 kilo)
1 groentenbouillonblokje
750 ml water
400 ml slagroom
2 uien
2 eetl roomboter
pistachenootjes
waterkers

Bereiden:
snijdt de uien in stukken. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de uien erin. Maak de bloemkool schoon en snijdt deze in grove stukken en voeg toe aan de uien. Bak even mee. Voeg het bouillonblokje, slagroom en water toe en laat ca 15 min op zacht vuur pruttelen. Pureer in blender of met staafmixer tot een gladde soep.

Serveren:
schep wat soep in een koffiekop, of amuseglaasje, doe er wat pistachnootjes over en een beetje waterkers

bloemkoolsoep

bloemkoolsoep

 

 

Geen reacties meer mogelijk.