Pompoen vega(n) ovenschotel

vrijdag 18 oktober 2013 door Ted

Uit de losse pols, dus geen exacte hoeveelheden maar wel zeer geslaagd. Voor 2 p als hoofdgerecht, of voor 4 als bijgerecht:

Verwarm de oven voor op 200 C.

1 pompoen in kleine blokjes (welke soort je maar lekker vindt)
200 gr feta in kleine blokjes (vegan: geen kaas)
75 gr gerookte spekblokjes van de Vegetarische Slager of VIVERA
2 tenen geperste knoflook
1 theelepel sambal manis
handje tijm en/of provencaalse kruiden
Scheut  olijfolie

Meng knoflook, sambal, kruiden en olijfolie in een kommetje.

Stort de pompoen, feta en spekblokjes in een ovenschaal, voeg het mengsel toe en schep om.

Zet 20 (beetgaar)  minuten in de oven. Echt niet langer doen, gaart nog door.

pompoenschotel

Vegan optie! Geen feta toevoegen, je mist het totaal niet!!!!

En eten samen met: Vlaamse frieten en homemade “gehaktballen” van de Gentle Chef.

Tip; je kan dit gerecht perfect invriezen, blijft lekker, wordt niet papperig.

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.