Indiaas naanbrood
zaterdag 26 juli 2014 door TedPerfect naanbrood, uit de steenoven!
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 1 el suiker
- 1 zakje droge gist (= 7 gram. 10 Gr mag ook)
- 1 tl zout
- 150 ml melk (plantaardige: amandel, soja, haver)
- 1 teentje knoflook of 1/2e theel knoflookpoeder
- 150 ml yoghurt (plantaardige: amandel, soja, haver)
- 2 el olie (zonnebloemolie)
- 1 tl komijnzaadjes
- ½ tl gemalen koriander
Bereiding
Meng alles in een grote kom tot een deegbal.
Laat het afgedekt met plasticfolie op een warme plaats (oven met lampje aan) ca. anderhalf uur rijzen (langer is geen probleem. Ik heb 4 uur laten rijzen zelfs).
Verwarm de pizzaoven voor op stand 2-2.5).
Kneed het deeg nog kort door en verdeel het in ca. 8 porties.
Rol iedere portie uit tot een druppelvormige plak:
Pizza oven: max 2 per keer. 4 min. let op dat ze flink rijzen en tegen verwarmingselement kunnen branden…..Dus leg ze goed in het midden)
Of deeg in 4 langwerpige stukken. Bak dan 1 voor 1 in de pizzaoven: worden dikkere broodjes. Past maar per 1, ze branden anders tegen het bovenste verwarmingselement…. omdat ze nog flink rijzen .
Tip: probeer eens wat andere (oosterse) kruiden en specerijen.
Tip: deeg dun uitrollen, plakjes (vegan) kaas of chorizo, salami etc. er op, netjes dichtvouwen. Voor vegan pepperoni: eerst knapperig bakken.dan in deeg vouwen .
Of rolletjes gevuld met olijven: