Gele gazpacho
zaterdag 26 juli 2014 door TedGele gazpacho [optioneel: met wodka en basilicum]
Onderstaande kleuren voor de paprika’s en tomaten leveren een mooi resultaat op samen met de komkommer, maar qua smaak kunnen andere kleuren uiteraard ook prima.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 gele paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 g gele cherrytomaten
- 3 el witte wijn azijn
- 1 tl komijnpoeder
- zout en peper
- een beetje tabasco
- keukenmachine of blender
Garnering:
- 1/3 komkommer
- 1 (roma of tros) tomaat
- 1 groene paprika
Bereiding:
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukken.
Pel de ui en snijd hem in stukken.
Pel de knoflook en snijd hem in stukken.
Was de gele tomaten.
Pureer in de keukenmachine of blender de gele paprika, de ui, de knoflook, de gele tomaten, de azijn en het komijnpoeder.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en tabasco.
Zet 1 nacht afgedekt in de koelkast.
Garnering:
Was de komkommer en de tomaat en snij beide in blokjes.
Breng de gazpacho eventueel nogmaals op smaak met zout, peper, tabasco en azijn.
Serveer de gazpacho in kommen en verdeel er de komkommer- en tomatenblokjes over.
Optioneel (niet geprobeerd – en tot nu toe ook niet gemist):
Roer naar smaak wat wodka door de gazpacho.
Garneer met basilicum en bedruppel met olijfolie.
Zonder basilicum en zo kan het juist uitstekend bij een Indiase maaltijd.