Indiaas experiment deel 2
maandag 28 juli 2014 door BarbaraAls tegenprestatie voor het schoonmaken van ons hofje had ik beloofd om Indiaas te koken. En de rest van de buurt profiteerde mee 🙂 Recepten wederom uit het INDIA kookboek, of anders zoals vermeld.
Gemaakt:
vooraf:
– lamskebab met munt-koriandersaus. De kebab heb ik gemaakt met behulp van een pakje “Seekh kebab spice mix”, te koop bij Indiase afdeling in Aziatische supermarkt.
– gazpacho
– Lehsuni paneer tikka, p 162 Indiaboek (gegrilde paneerspiezen: paprika en paneer met marinade)
hoofdgerecht:
– naan
– komkommerraita
– zalm uit oven (marinade van de paneer met erbij: schil van 1 limoen en sap van een halve): subliem
– Avial, p 330 Indiaboek (zelf gemaakte ratatouille met kruiden uit dit recept): erg lekker
– Chingari machher malikari, p 404 Indiaboek (garnalen in kokossaus): lekker, maar niet voor herhaling vatbaar
– Gajar Matar, p 339 Indiaboek (erwten en wortelen): erg lekker
– Palak paneer, p 312 Indiaboek (spinazie met paneer): al eerder geprobeerd, topper
– Tali mangori, p 578 Indiaboek (mungbonenballetjes met tomatengembersaus): al eerder geprobeerd, topper
– Pappadums
– Dal Makhani Masala (uit pakje volgens recept wat erop staat): subliem
We waren met 11 en ik had alle recepten x 2 gedaan….veel te veel…… alles x 1 is genoeg. Behalve de zalm, 1 kilo ging bijna op 😉