amuses 2de kerstdag en hapjesdiner ‘4e’ kerstdag 2014
donderdag 1 januari 2015 door Barbara2de kerstdag hebben we met Margreet beef wellington gemaakt en ervoor gezamenlijk de voorgerechtjes gemaakt: uit de losse pols, niet speciaal boodschappen gedaan voor de hapjes, maar lekker!!!!!
1] Zwarte olijven soep (zie deze site)
2] Tomaatje vullen met geitenkaassalade: kleine tomaatjes ‘leeghalen en kapje eraf’. Wij hadden ‘geitenkaassalade’ van de lidl. Maar je kunt het met van alles vullen: van die smeersalades uit plastic bakjes.
3] Paté op lepel: bolletje van pate maken en dan op amuselepel met een paar gewelde rozijnen (in drank die je lekker vindt)
4] Gekookte ham met kruidenroomkaas en spinazie: kruidenroomkaas op de ham smeren, verse spinazieblaadjes erover verdelen, oprollen en in hapklare stukjes snijden.
5] Zalm met geraspte komkommer en vanille crème fraiche en mayo: komkommer raspen en in glaasjes doen. Creme fraiche mengen met vanille en mayo en beetje op komkommer scheppen, gerookte of gepocheerde zalm erop en beetje ‘mayo mengsel’ erop.
4dekerstdag hadden we nog meer hapjes, naast bovenstaande gemaakt, als hapjesdiner:
– sushi (klein schaaltje gekocht bij AH)
– rolletje van: zachte geitenkaas, rauwe ham
– gerookte ossenworst, leverworst met truffel
– rauwkost met blauwekaasdip
– gepocheerde zalmmousse op amuselepel
– gevulde eitjes met forelsalade van AH
– buffelmozzarella met truffel, olijfolie en verse peper
– witlofschuitjes met gerookte zalmhaasje in blokjes, avocado en avocado-citroen-olie