Red Velvet Cake

zaterdag 21 februari 2015 door Barbara

Een goddelijke cake, verslavend lekker!

Nodig voor 1 taart van doorsnede 24 cm:
2 springvormen, 24 cm
500 gr roomboter, op kamertemp (250 gr voor de cake, 250 gr voor de frosting)
300 gr suiker
6 eieren, op kamertemp
2 theel rode kleurstof (waarmee je bijv fondant kleurt)
3 eetl cacao
375 gr bloem
250 ml karnemelk
1 theel vanille-extract
1/2 theel zout
1 theel baksoda
1 eetl natuurazijn
400 gr roomkaas
350 gr witte chocolade

De bodem:
Verwarm oven op 170 gr.
Vet de springvormen in en bestrooi met bloem, klop overtollige bloem af.
Klop 250 gr boter met de suiker romig en doe er 1 voor 1 de eieren bij.
Klop zeker 10 minuten op hoogste stand tot beslag romig is.
Voeg de kleurstof en cacao toe en mix goed door elkaar.
Voeg vanille-extract en zout toe, mix goed.
Voeg karnemelk toe en mix goed.
Zeef bloem erover en schep goed door elkaar (mix).
Meng de baksoda met azijn in een kommetje (let op: gaat bruisen) en schep dit voorzichtig door het beslag.
Verdeel beslag over de 2 bakvormen en bak in 25 min op 170 gr.

Laat de bodems goed afkoelen (maak bijv 1 dag van te voren)

De frosting:
Mix de roomkaas met de rest van de boter (=250 gr) tot een romige massa.
Smelt ondertussen de witte choco “au bain marie”.
Mix de gesmolten choco door de boter/kaas. (let op, choco mag niet geloeiend heet meer zijn)

Taart opmaken:
Besmeer 1 bodem met een dikke laag frosting. Leg 2de bodem erop en bestrijk boven- en zijkant met dikke laag frosting. Zet in de koelkast om op te stijven.

de bodems de taartenred velvet cake red velvet taart

Tip voor “red velvet cupcakes” (ca 30 stuks): oven 170 graden, 20 min
In muffinvorm of papierenvormpjes (deze dan wel in muffinvorm zetten voor stevigheid)

red velvet muffins 2 red velvet muffins 1

 

Geen reacties meer mogelijk.