Eggs benedict / florentine
woensdag 3 juni 2015 door BarbaraMijn favoriete ontbijtrecept!! Voor het eerst gegeten in een hotel in zuid-afrika en daarna vaker tijdens vakanties in “Engelsgeorienteerde” landen.
Eggs benedict zijn: gepocheerde eieren op een (gegrilde / gebakken) engelse muffin, met gebakken bacon of gerookte zalm en hollandaise daus. Bij eggs florentine wordt de zalm/bacon vervangen door vers gekookte spinazie. Ik maak ze graag zonder muffin maar met spinazie en zalm. En voor het gemak: geen gepocheerde maar zacht gekookte eieren 🙂
Nodig voor 1 persoon:
2 zacht gekookte eieren, of gepocheerd (koken is net zo makkelijk ;-))
ca 50-75 gr gerookte zalm
2 handen verse spinazie
hollandaisesaus
Bereiden:
Roerbak de spinazie. Kook de eieren 6 min (zacht). Leg de spinazie op een bord, erop de zalm, de eieren en een flinke schep hollandaisesaus.
Tip: een restje saus van de avond ervoor (van bijv asperges) kan je opwarmen in de magnetron, schift niet.