Papdi Chaat – Sev Puri – Indian snacks

zondag 28 juni 2015 door Barbara

Dit zijn zalige indiaase snacks, vergelijkbaar met “nachos uit de oven”. Ook een basis van “zoutjes” met allerlei lekkers erop 🙂

Basis van beide gerechten is hetzelfde: papdis, tamarindechutney, koriandermuntchutney, aardappel, korianderblaadjes. Over Papdi Chaat gaat nog curd en over Sev Puri rode ui / tomatenblokjes. Dus vergelijkbaar en je kan ook simpelweg alles bij elkaar doen 🙂 Ik heb de gekookte aardapels weggelaten, vind ik zelf niet veel extra’s toevoegen aan de smaak/consistentie.

Nodig:
– “papdis”, indiaase zoutjes. Je kunt ze ook zelf maken, klik hier, maar dat heb ik nog niet geprobeerd;
– curd (volle yoghurt, kan je wat zoeter maken als je wilt)
muntkorianderchutney
tamarindechutney (of met dadels:  tamarindedadelchutney)
– verse korianderblaadjes
– sev (krokante indiaase “sprinkles”)
– eventueel: granaatappelpitjes, kikkererwten, tomatenstukjes, rode ui

In plaat van papdis heb ik mathri bij de aziatische supermarkt gekocht. Perfect alterntief!

Mathri

Mathri

En als “sprinkels” heb ik afgewisseld met de volgende snacks (niet samen, maar een of de ander erover):

Dal Biji

Dal Biji

aloo bujia

aloo bujia

Bereiden (pp):
leg wat papdis op een bord en vervolgens erover: kikkererwten (optioneel), curd, muntkorianderchutney, tamarindedadelchutney, korianderblaadjes, granaatappelpitjes (optioneel), sev.

Eet smakelijk!!

papdi chaat home made

 

 

 

2 reacties op “Papdi Chaat – Sev Puri – Indian snacks”

  1. Muntkorianderchutney-- Barbara Culinair zegt:

    […] Deze chutney / saus kan je gebruiken voor allerlei gerechten: bij gegrild vlees, vis of paneer. En natuurlijk als onderdeel van “papdi chaat“. […]

  2. Indian Streetfood-- Barbara Culinair zegt:

    […] 1e gang: – pani puri – papdi chaat – papadum masala – aloo bread pakora 2de gang: – chole chaat – naan – […]