Papdi Chaat – Sev Puri – Indian snacks
zondag 28 juni 2015 door BarbaraDit zijn zalige indiaase snacks, vergelijkbaar met “nachos uit de oven”. Ook een basis van “zoutjes” met allerlei lekkers erop 🙂
Basis van beide gerechten is hetzelfde: papdis, tamarindechutney, koriandermuntchutney, aardappel, korianderblaadjes. Over Papdi Chaat gaat nog curd en over Sev Puri rode ui / tomatenblokjes. Dus vergelijkbaar en je kan ook simpelweg alles bij elkaar doen 🙂 Ik heb de gekookte aardapels weggelaten, vind ik zelf niet veel extra’s toevoegen aan de smaak/consistentie.
Nodig:
– “papdis”, indiaase zoutjes. Je kunt ze ook zelf maken, klik hier, maar dat heb ik nog niet geprobeerd;
– curd (volle yoghurt, kan je wat zoeter maken als je wilt)
– muntkorianderchutney
– tamarindechutney (of met dadels: tamarindedadelchutney)
– verse korianderblaadjes
– sev (krokante indiaase “sprinkles”)
– eventueel: granaatappelpitjes, kikkererwten, tomatenstukjes, rode ui
In plaat van papdis heb ik mathri bij de aziatische supermarkt gekocht. Perfect alterntief!
En als “sprinkels” heb ik afgewisseld met de volgende snacks (niet samen, maar een of de ander erover):
Bereiden (pp):
leg wat papdis op een bord en vervolgens erover: kikkererwten (optioneel), curd, muntkorianderchutney, tamarindedadelchutney, korianderblaadjes, granaatappelpitjes (optioneel), sev.
Eet smakelijk!!
zondag 28 juni 2015 om 10:11
[…] Deze chutney / saus kan je gebruiken voor allerlei gerechten: bij gegrild vlees, vis of paneer. En natuurlijk als onderdeel van “papdi chaat“. […]
zaterdag 4 juli 2015 om 14:47
[…] 1e gang: – pani puri – papdi chaat – papadum masala – aloo bread pakora 2de gang: – chole chaat – naan – […]