Muntkorianderchutney
zondag 28 juni 2015 door BarbaraDeze chutney / saus kan je gebruiken voor allerlei gerechten: bij gegrild vlees, vis of paneer. En natuurlijk als onderdeel van “papdi chaat“.
Nodig: (tip: je kan dit perfect in blokjes invriezen)
– 250 ml verse muntblaadjes (gebruikt: 1 cup als meetbeker)
– 250 ml verse korianderblaadjes
– 1 groene peper
– 1/2 cm verse gember
– 1-2 theel citroensap
– gesnipperde ui (optioneel)
Mix alles in een blender/keukenmachine tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe tot je een mooie saus hebt.
De hoeveelheden luisteren niet nauw, dus je kunt varieren wat je wilt. Gember kan je ook weglaten. Of de ui…….
zondag 28 juni 2015 om 10:15
[…] ik nog niet geprobeerd; – curd (volle yoghurt, kan je wat zoeter maken als je wilt) – muntkorianderchutney – tamarindedadelchutney (klk hier voor recept om het zelf te maken) – eventueel: […]
zondag 28 juni 2015 om 10:47
[…] – puri’s – pani (spicy water):muntkorianderchutney, opgelost in water. – eventueel: tamarindedadelchutney – kikkerwten – gekookte […]