Muntkorianderchutney

zondag 28 juni 2015 door Barbara

Deze chutney / saus kan je gebruiken voor allerlei gerechten: bij gegrild vlees, vis of paneer. En natuurlijk als onderdeel van “papdi chaat“.

Nodig: (tip: je kan dit perfect in blokjes invriezen)
– 250 ml verse muntblaadjes (gebruikt: 1 cup als meetbeker)
– 250 ml verse korianderblaadjes
– 1 groene peper
– 1/2 cm verse gember
– 1-2 theel citroensap
– gesnipperde ui (optioneel)

Mix alles in een blender/keukenmachine tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe tot je een mooie saus hebt.

De hoeveelheden luisteren niet nauw, dus je kunt varieren wat je wilt. Gember kan je ook weglaten. Of de ui…….

 

2 reacties op “Muntkorianderchutney”

  1. Papdi Chaat – Indian snacks-- Barbara Culinair zegt:

    […] ik nog niet geprobeerd; – curd (volle yoghurt, kan je wat zoeter maken als je wilt) – muntkorianderchutney – tamarindedadelchutney (klk hier voor recept om het zelf te maken) – eventueel: […]

  2. Pani Puri-- Barbara Culinair zegt:

    […] – puri’s – pani (spicy water):muntkorianderchutney, opgelost in water. – eventueel: tamarindedadelchutney – kikkerwten – gekookte […]