tamarindechutney

zondag 28 juni 2015 door Barbara

Tamarindechutney voor bij o.a. pani puri of papdi chaat.

Nodig:

  • el plantaardige olie of olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/5 tl venkelzaadjes
  • 1/2 tl asafoetida
  • 1/2 tl garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen)
  • 475 ml water
  • 225 gr basterdsuiker
  • 3 el tamarindepasta

Bereiden:

  1. Verwarm de olie in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg komijnzaad, gemberpoeder, cayennepeper, venkelzaad, asafoetida en garam masala toe en bak 2 minuten aan totdat de geuren loskomen.
  2. Voeg het water toe en roer de suiker en tamarindepasta erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lag en laat zachtjes verderkoken totdat het mengsel donkerbruin ziet en zoveel is ingekookt dat het aan de bolle kant van een metalen lepel blijft plakken. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. De saus zal eerst nog dun zijn, maar wordt dikker zodra het afkoelt.

 

Geen reacties meer mogelijk.