Nachos

zaterdag 4 juli 2015 door Barbara

Nachos om je vingers bij op te ….

Nodig: maistortilla’s en een frituurpan

Kan ook met bloemtortilla’s, maar maistortilla-nachos worden krokanter, echt veel lekkerder! Ik heb maistortilla’s gevonden bij AH.

Bereiden: knip de tortilla’s in driehoekjes / rechthoekjes (nachoformaat) en bak ze in de hete frituurpan tot ze lichtbruin zijn. Erbij blijven, want ze worden snel te donker! Frituren met deksel van de pan, echt maar 1 min of minder. Tijdens bakken, beetje omscheppen. Uit de frituur goed laten uitlekken op keukenpapier en daarna bestrooien met “masalakruiden”. Echt maar snufje. Je kan ook paprikapoeder, of chilipoeder, etc toevoegen. Goed laten afkoelen!

Tip: bewaar ze in een plastic zak. Blijven echt dagen krokant.

Je kan de nachos op z’n amerikaans serveren met: zwarte boontjes, creme fraiche, cheddarkaas, stukjes tomaat, jalopene pepers (als je ze kan krijgen…) en guacomole.

Nodig als snack / voorgerecht voor 8 p:
1 zak maistortilla’s, AH
1/2 bekertje creme fraiche
1/3 blik zwarte boontjes (bonduelle)

4 tomaten in kleine stukjes gesneden (prut eruit halen)
1/2 bakje guacomole (AH)
stuk kaas geraspt, liefst cheddar (kaasspeciaalzaak)
jalopene pepers in ringen, als je die kunt vinden….

Bereiden: leg de nachos in een ovenschaal, verspreidt er tomaat, jalopene pepers en zwarte boontjes over. Daarna geraspte cheddar erover (of andere belegen geraspte kaas). Oven 200 gr, ca 10 min of tot de kaas gesmolten is. Schep er daarna dotjes guacomole en creme fraiche op.

Of kies de Indiaase variant met “spinazie-kruidenhummus“.

nachos

nachos_amerikaanse

nachos_amerikaanse

nachos met indiaase hummus

nachos met indiaase hummus

 

Geen reacties meer mogelijk.