Prei met gerookte forel

zaterdag 17 oktober 2015 door Barbara

Tip: ipv stukken prei te koken, maak er ringetjes (keukenmachine) van en smoor deze in: witte wijn, of droge sherry, of grappa. Die laatste is erg bijzonder!

Dit recept kan je eten als: hoofdgerecht, amusehapje op een lepel, voorgerecht, lunch. Hoeveelheden zijn dus afh van wanneer en met hoeveel personen je dit wilt eten. De ingredienten blijven goed in de koelkast, dus je kan makkelijk teveel maken en er een paar keer van genieten 🙂

Nodig:
1 pakje gerookte forel (bijv pakje forel met peper van de lidl)
2-4 preien (hoeveelheid,  afh van bovenstaande etc), in dunnen ringetjes
bakje creme fraiche
peper
witte wijn of droge sherry

Bereiden:
Smoor de prei in de witte wijn of sherry, ca 10 min, tot deze zacht is. Schep de creme fraiche erdoor en verwarm even, voeg gemalen peper toe.

De prei is nu klaar. Je kan de prei warm of lauw serveren.

Serveren:
Schep wat prei op een bord en leg er de forel op. Lekkerste is als de prei lauwwarm is en de forel op kamertemperatuur of beetje lauwer (even in de magnetron).

Tip: deze prei is ook zalig met geruld gehakt en feta:
leg de gesmoorde prei in een ovenschaal, bak gehakt met wat peper/zout/kruiden naar smaak, verdeel dit over de prei, de af met plakjes feta. Oven 200 gr 10 min

 

Geen reacties meer mogelijk.