Verjaardagsdiner 2006
zaterdag 28 januari 2006 door BarbaraVoor mijn 31ste verjaardag heb ik een dineetje gegeven voor vrienden. Menu en wijnen had ik vooraf bepaald en iedereen moest de handen uit de mouwen steken. Gevolg: “niet visliefhebbers” kwamen erachter dat vis erg lekker kan zijn, vooral nadat je zelf gezwoegd hebt om het te bereiden en voor de gastheer en -vrouw tijd om gezellig te kletsen ipv in de keuken te staan
Aperitief
Cocktail van cremant de bourgogne, citroensorbetijs, gin, cointreau
Amuses
Eendenborst met sherrypruim, Serranoham met roomkaas en rucola, Gerookte zalm met roomkaas en rucola, Port-kastanjechamp met sherrypruim, Kastanjemuffin
Wijn: wit schaap (Chardonnay, Viognier)
Keuken: piety en susan
Afwas: marc en mathijs
Voor
Zalmfritters, Scampi’s met basilicummayo, Zeeduivel met salie en parmaham
Wijn: Beaumonte rose
Keuken: tanja en nico
Afwas: willemijn en silvano
Hoofd
Italiaanse gehaktballetjes, Spaanse mosselen, Pesto-zontomaten brood, Ansjovistapenade en tomaten-olijventapenade, Libanese salade
Wijn: Berberana
Keuken: wendalien en ted
Afwas: piety en tanja
Toetjes
Cantuccinitaartjes
Wijn: Gewurztraminer
Keuken: barbara en marc
Afwas: wendalien en susan
Hemelse sneeuw
Wijn: Torres d’Oro
Keuken: willemijn en mathijs
Koffie