Stoofvlees met La Trappe Quadrupel
donderdag 29 oktober 2015 door BarbaraOfficieel moet je de laag stoofvlees afdekken met een laag hutspot, ook lekker, maar niet nodig.
Nodig voor dit zalige stoofvlees (6p):
- 1.2 kg runderriblap (op kamertemperatuur) (in blokjes, of sucadelappen)
- 2 el bloem
- 2 flesjes La Trappe Quadrupel
- 2 el appelstroop
- 2 theel five spice (specerijenmelange)
- 1 runderbouillontablet
Braad de runderlappen aan in olie, meng de bloem erdoor. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe.
Zet de braadpan in de oven, 120 gr 3 uur. Daarna nog 1 uur zonder deksel om saus in te laten koken. Of doe dat op het vuur zelf. Eventueel indikken mbv maizenapapje.
Hoeveelheid voor grote braadpan tjokvol: recept x 4 (2 plastic bakken van 2.9 l):