Lamscurry – Mutton tikka

maandag 18 januari 2016 door Barbara

Eigenlijk een recept om kebabs mee te maken, maar ook perfect om te stoven als curry. Hieronder recept voor de curry. Hoeveelheid is simpelweg veel….. je kan dit serveren als onderdeel van een hapjesmenu of als hoofgerecht. En opgewarmd is alleen maar lekkerder, dus maak liever teveel 🙂

Nodig:
550 gr lamsvlees (bout in stukjes gesneden)
6 eetl yoghurt (griekse, dikke vette)
3 eetl olie
1 eetl verse gember in stukjes
2 geperste tenen knoflook
3/4 theel cayennepeper
1 theel rode paprikapoeder
1/2 theel garam masala
1 theel zout

Bereiden:
meng alle ingredienten en laat een nachtje staan.
Volgende dag: bakken en laten stoven, ca 1.5 uur. Kan zijn dat je beetje water moet toevoegen.

Eten: met naan of chipati’s

lamscurry

lamscurry

 

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.