Lamskebab van lamsgehakt (Galavat Kebab)
maandag 18 januari 2016 door BarbaraHoeveelheid: maak lekker veel, zalig om in te vriezen, of volgende dag te eten.
Nodig fase 1:
1 ui, in stukjes
4 theel kikkererwtenmeel
Nodig fase 2:
450 gr lamsgehakt
1 eetl verse munt, gesneden
1 1/2 eetl verse gember, gesneden
3 knoflooktenen, geperst
1 1/2 theel garam masala
1 theel cayenne peper
1 theel zout
4 theel griekse yoghurt, dikke vette
Bereiden fase 1:
Bak de uien in beetje olie krokant.
Bak het kikkerwtenmeel, droog in de pan, tot deze gaat geuren.
Bereiden fase 2:
Meng alle ingrediënten, meng goed en kneed kleine balletjes/worstjes.
Bak in olie kebabjes en serveer met muntkoriandersaus, naan, chipati’s.