Pastarolletjes met rivierkreeftjes en ricotta

maandag 28 maart 2016 door Barbara

Voor 6 personen

Saus:
30 gr geraspte parmezaanse kaas (en extra om er later overheen te doen)
1/2 eetl geraspte citroenschil (= 1 citroen)
20 gr verse basilicum (houdt er 12 apart)
175 gr ricotta
200 gr rivierkreeftjes (houdt er 12 apart!)

En verder:
verse lasagnebladen / koelvers, supermarkt: 6
1 blik tomatenstukjes (zonder zout, suiker)

bereiden:
1] meng door elkaar: parmezaan, citroenschil, basilium, ricotta, rivierkreeftjes -> maak gladde puree in keukenmachine, zout en peper naar smaak.
2] kook de (verse) lasagnebladen een paar min en spoel af onder koud water.
3] bereiden van de rolletjes: schep wat ricottamengsel op een lasagnevel (dwarse kant), strijk uit en rol op. Snijdt de rol in 3 of 4 stukjes.
4] ovenschaaltjes: zet de rolletjes rechtop, schep wat tomatensaus erom. Rasp parmezaan erover.
Oven 200 gr 8-12 min (hou de kleur in de gaten)

Uit de oven: rivierkreeftjes en verse basilium erover

rivierkreeftjesricotta

ps: koolhydraatarme variant: vervang de lasagne door dunne courgetteplakken

tip: ook voor niet visliefhebbers. De rivierkreeftjes worden gepureerd en hebben geen uitgesproken vissmaak. Je kan de rivierkreefjes vervangen door plakjes kalkoenfilet (broodbeleg).

tip 2: je kan de rolletjes ruim van te voren klaarmaken en in de schaaltjes zetten. Bewaren in de koelkast.

tip 3: voor visliefhebbers. Hak de rivierkreefjes, die in de ricotta gaan, grof ipv meepureren.

 

1 reactie op “Pastarolletjes met rivierkreeftjes en ricotta”

  1. Pasen 2016-- Barbara Culinair zegt:

    […] hadden we “graved lachs”  moeten serveren. 1] gin soaked salmon 2] citroensardines 3] ricottarivierkreeftjes 4] spinazielam 5] kaas: geit en […]