lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
maandag 28 maart 2016 door Barbara1 lamsrack = 8 stukjes = 2 personen, als onderdeel van meergangenmenu.
Voor 1 zo’n lamsrack heb je als “coating” nodig:
115 gr spinazie uit de vriezer
3/4 sneetje witbrood, ontkorst
20 gr pijnboompitten
1 eetl verse peterselie
25 gr ardennerham
12 gr roomboeter
1/2 ei, losgeklopt
1/4 eetl citroenschil geraspt
1 eetl pittige, gladde mosterd
Meng alle bovenstaande ingredienten, behalve de mosterd!, in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Optioneel: snij de lamsracks in 2 stukken (=1 mooi stuk per persoon i.p.v. nog moet snijden later).
Bestrooi met zout en peper, en braadt de lamsrack aan in olijfolie, 10 min.
Besmeer met de mosterd en daarna met mengsel als hierboven.
oven 180 gr, 15-20 min.
laat 5 min rusten (belangrijk!)
Lekker met: groene asperges bakken in de pan met zeezout en olijfolie.
Tip: je kan de lamsrack ruim van tevoren (zelfs een dag) volledig voorbereiden en in de koelkast bewaren. De asperges kan je van te voren roerbakken en later in de oven opwarmen.