Uiensoep
zondag 21 augustus 2016 door TedDit is eigenlijk een basis uiensoep recept – opleuken hoeft niet maar mag natuurlijk wel. B.v. plakje stokbrood met geraspte kaas in de soepkom en even onder de grill.
Ingrediënten
30 gram boter
2 eetlepels olijfolie
4 grote uien in halve ringen (of 600 gram voorgesneden uit de diepvries)
2 tenen knoflook, geperst
1 liter runderbouillon of fond
3 dl droge witte wijn
3 laurierblaadjes
1 eetlepel Provençaalse kruiden
zout en peper
Bereiding
Snij de uien in ringen of blokjes.
Verhit de boter en olijfolie langzaam in de pan, tot de boter gesmolten is.
Voeg de uien en de geperste knoflook toe.
Laat dit minstens 30 minuten smoren, zonder het te laten aanbakken, op een niet te hoog vuur. Regelmatig roeren.
Voeg de bouillon, de witte wijn, de laurierblaadjes en de Provençaalse kruiden toe.
Breng de soep aan de kook, en laat ongeveer 20 minuten op een laag vuur doorkoken.
Laurierblaadjes verwijderen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.