Thaise mosselen
dinsdag 11 oktober 2016 door BarbaraHoeveelheid mosselen is afhankelijk of je er wat bij eet. Bijv: wij met ons 2en eten 2 kilo mosselen, 500 gr groenten. Als je een hapje vooraf eet, met bijv 4 p, dan eet je dezelfde hoeveelheid mosselen.
Nodig:
- 2 kilo mosselen.
- 500 gr grof gesneden groenten, zoals broccoli, bloemkool (beide in roosjes gesneden), courgette, paprika, wortel.
- 1 blik kokosmelk, is 400 ml (let op: zonder toegevoegd water! bijv. “Fair Trade kokosmelk”, te koop bij AH).
- 1 pakje curry paste, ongeveer 60 gram (b.v. van Conimex, Blue Elephant of Fair Trade – ze zijn allemaal lekker maar onze favorieten zijn momenteel Singaporese Laksa Curry Paste van Conimex en Red Curry Paste van Blue Elephant).
Bereiden:
- Meng de kokosmelk en de curry paste
- Mosselen afspoelen en checken
- Mosselen in de pan, hoog vuur
- Groenten in de pan
- Kokosmelk/curry mengsel erbij
- Paar minuten laten stomen tot de mosselen gaar zijn en open staan, ondertussen een paar keer omscheppen
- Vuur uitzetten
Laat je niet verleiden tot een kant en klare groentemix; smaakt ook prima, maar het is echt lekkerder als de groente grof gesneden is.
Vooral broccoli en bloemkool doen het erg goed omdat ze de saus mooi opnemen.