Thaise mosselen

dinsdag 11 oktober 2016 door Barbara

Hoeveelheid mosselen is afhankelijk of je er wat bij eet. Bijv: wij met ons 2en eten 2 kilo mosselen, 500 gr groenten. Als je een hapje vooraf eet, met bijv 4 p, dan eet je dezelfde hoeveelheid mosselen.

Nodig:

  • 2 kilo mosselen.
  • 500 gr grof gesneden groenten, zoals broccoli, bloemkool (beide in roosjes gesneden), courgette, paprika, wortel.
  • 1 blik kokosmelk, is 400 ml  (let op: zonder toegevoegd water! bijv. “Fair Trade kokosmelk”, te koop bij AH).
  • 1  pakje curry paste, ongeveer 60 gram (b.v. van Conimex, Blue Elephant of Fair Trade – ze zijn allemaal lekker maar onze favorieten zijn momenteel Singaporese Laksa Curry Paste van Conimex en Red Curry Paste van Blue Elephant).

Bereiden:

  • Meng de kokosmelk en de curry paste
  • Mosselen afspoelen en checken
  • Mosselen in de pan, hoog vuur
  • Groenten in de pan
  • Kokosmelk/curry mengsel erbij
  • Paar minuten laten stomen tot de mosselen gaar zijn en open staan, ondertussen een paar keer omscheppen
  • Vuur uitzetten

Laat je niet verleiden tot een kant en klare groentemix; smaakt ook prima, maar het is echt lekkerder als de groente grof gesneden is.
Vooral broccoli en bloemkool doen het erg goed omdat ze de saus mooi opnemen.

 

Geen reacties meer mogelijk.