Indonesische “satay ayam” met satesaus

woensdag 23 november 2016 door Barbara

afkomstig uit “the ultimate curry bible”, p 222 (kip) en 299 (saus).
Nodig voor de kip:
450 gr kip in stukjes (dijbeenvlees)
4 theel lichte chinese sojasaus
1 eetl limoensap
1 teen knoflook (fijn)
2 theel verse gember, geraspt
1 eetl ui in stukjes
1 theel gemalen korianderzaadjes
1/4 theel cayennepeper

Bereiden: alles goed mengen en kip laten marineren (3-24 uur). Op stokjes rijgen en grillen, of bakken in de koekenpan.

Nodig voor de satesaus:
125 gr geroosterde pinda’s, zonder vel
2 eetl olie
2 eetl fijn gehakte sjalotten
2 tenen knoflook, fijn gehakt
3/4 theel cayennepeper (echt toevoegen, geef de pittigheid)
1/2 theel zout
vers gemalen zwart peper
4 theel limoensap

Bereiden:
Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine.
Verhit de olie. Voeg toe: sjalotten en knoflook. 2-3 min bakken tot ze goudkleurig zijn.
475 ml water toevoegen.
Pinda’s, cayennenpeper, zout, suiker, zwarte peper erbij. Breng aan de kook en laat op laag vuur doorkoken, 20-30 min, tot de saus is ingedikt.
Voeg limoensap toe.

kipsate

kipsate

 

1 reactie op “Indonesische “satay ayam” met satesaus”

  1. 10 gangen indiaase hapjes-- Barbara Culinair zegt:

    […] Kipsate – satesaus […]