Indiase pompoenricottataart
zondag 4 december 2016 door BarbaraZalig om warm of koud te eten.
Nodig:
600 gr pompoen, geraspt (in de keukenmachine)
300 gr ricotta (officieel paneer, Indiase verse kaas)
3 eetl gehakte ui
1 stuk verse gember van 1 cm geschild en fijn gehakt
4 eetl geraspte wortel, gehakt in keukenmachine
1 eetl gehakte groene peper, vers (1 groene peper)
20 gr koriander blaadjes, gehakt
1 theel afgestreken theel kardemom
beetje zout
2 theel hele koriander zaadjes, geroosterd
2 theel komijnzaadjes geroosterd
4 eieren
Makkelijkste manier van bereiden:
doe alle ingredienten, behalve de ricotta en de eieren!, in een keukenmachine en hak grof / fijn. Voeg de eieren en ricotta toe en meng even goed.
Schep in taartvorm (insmeren met olie, of als siliconentaartvorm…niet nodig)
Oven: 180 graden, 35-40 min. Even afhankelijk van de kleur en de “prikkertest”.