Spaanse bonensalade

vrijdag 30 juni 2017 door Barbara

Ingrediënten

3 el olijfolie

1 rode ui

1 teen knoflook

½ chorizoworst (stegeman a 250 g)

1 zakje saffraan (zakje 0,05 g)

2 blikken bonduelle reuzenbonen 250 gr

3 el platte peterselie

 

Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.

Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.

Tip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vegavariant: vervang de chorizo door “Vegetarische Bacon van de Vegetarische Slager”. Bak de bacon krokant in olijfolie met was gerookt paprikapoeder.

 

1 reactie op “Spaanse bonensalade”

  1. Spaans diner-- Barbara Culinair zegt:

    […] spaanse bonensalade (+vegavariant) […]