Spaanse bonensalade
vrijdag 30 juni 2017 door BarbaraIngrediënten
3 el olijfolie
1 rode ui
1 teen knoflook
½ chorizoworst (stegeman a 250 g)
1 zakje saffraan (zakje 0,05 g)
2 blikken bonduelle reuzenbonen 250 gr
3 el platte peterselie
Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.
Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.
Tip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Vegavariant: vervang de chorizo door “Vegetarische Bacon van de Vegetarische Slager”. Bak de bacon krokant in olijfolie met was gerookt paprikapoeder.
zondag 2 juli 2017 om 8:35
[…] spaanse bonensalade (+vegavariant) […]