Gebakken chorizo met linzen
vrijdag 30 juni 2017 door BarbaraNodig:
125 gram Chorizo in plakjes
1 blik Linzen (bonduelle, blik 310 gr)
olijfolie
Sherry of witte wijnazijn
1 handje bladpeterselie fijn gehakt
- als extra: kappertjeslimoensaus
Bereiden
- Hak de bladpeterselie fijn. Snij de chorizo in plakjes en bak ze ongeveer twee minuten in een hete, droge koekenpan.
- Laat de linzen uitlekken zodra de chorizo krokant begint te worden en doe de linzen bij de chorizo in de pan.
- Warm de linzen ongeveer een minuutje op en schenk er, als ze er wat droog uit beginnen te zien, een scheutje olijfolie bij.
- Schenk er, als de linzen goed heet zijn, een scheutje sherryazijn en nog een scheutje olijfolie bij, roer goed en schep het geheel over in een schaal of bord.
- Bestrooi de gebakken chorizo met linzen met de fijngehakte bladpeterselie. Eet smakelijk!
Mega-lekkere toevoeging: schep de linzen op een bord en schep er “kappertjeslimoensaus” over.
Vega-variant: vervang de chorizo door “Gerookte Speckreepjes van de Vegetarische Slager”. Bak deze eerst krokant met wat gerookt paprikapoeder en voeg daarna de linzen toe.
zondag 2 juli 2017 om 8:23
[…] sausje om over de chorizo-linzen te scheppen of bij de spaanse tortilla te […]
zaterdag 8 juli 2017 om 9:30
[…] chorizo met linzen (+vegavariant) met kappertjeslimoensaus […]