Patatas Bravas met zelfgemaakt Aioli
vrijdag 30 juni 2017 door BarbaraNodig:
750 gram licht kruimige aardappelen
3 theelepels paprikapoeder
2 teentjes knoflook
olijfolie
om te kruiden (zee) zout
Zelfgemaakte Aioli
2 eidooiers
4 teentjes knoflook
beetje citroensap
1 theelepel mosterd
±300 ml olijf-, zonnebloem- of arachideolie
peper en zout
bereiden – Patatas Bravas
Warm de oven voor op 190º (hete lucht op 180º), bedek een bakplaat met bakpapier
Was de ongeschilde aardappels onder stromend water goed schoon
Snij de aardappels doormidden daarna in kwarten en verder tot partjes
Hak de knoflook zo fijn mogelijk of pers deze uit
Meng de olijfolie met de knoflook, zout en paprikapoeder in een grote kom
Voeg de aardappelpartjes toe en meng goed tot deze bedekt zijn met een laagje olie
Verdeel de partjes over een bakplaat en bak 30-40 minuten goudbruin, schep halverwege om
bereiden – Aioli
Hak de knoflook zo fijn mogelijk of pers deze uit
Doe de olie in een maatbeker, voeg de mosterd, knoflook, citroensap, peper en zout toe
Laat de eidooiers in het midden voorzichtig vallen, probeer ze niet stuk te maken
Plaats hier bovenop de staafmixer en zet deze aan
Trek langzaam de staafmixer omhoog zodat er aioli ontstaat
Zodra je de bovenkant bereikt kun je kort enkele keren omlaag en omhoog gaan in de beker
Bereidingstip:
- Is de aioli te dik dan kun je deze een beetje verdunnen met warm water.
- Gaat de saus in de schift? Dan kun je dit oplossen door er een beetje heet water aan toe te voegen en goed mengen.
- Is de aioli net te dun, voeg dan een beetje extra olie in een straal (niet in één keer) toe tijdens het mixen.
zaterdag 8 juli 2017 om 9:29
[…] saus kan je bij patatas bravas of spaanse tortilla eten. Zal ook zalig zijn bij vlees of […]