Patatas Bravas met zelfgemaakt Aioli

vrijdag 30 juni 2017 door Barbara

Nodig: 

750 gram licht kruimige aardappelen

3 theelepels paprikapoeder

2 teentjes knoflook

olijfolie

om te kruiden (zee) zout

Zelfgemaakte Aioli

2 eidooiers

4 teentjes knoflook

beetje citroensap

1 theelepel mosterd

±300 ml olijf-, zonnebloem- of arachideolie

peper en zout

 

bereiden – Patatas Bravas

Warm de oven voor op 190º (hete lucht op 180º), bedek een bakplaat met bakpapier

Was de ongeschilde aardappels onder stromend water goed schoon

Snij de aardappels doormidden daarna in kwarten en verder tot partjes

Hak de knoflook zo fijn mogelijk of pers deze uit

Meng de olijfolie met de knoflook, zout en paprikapoeder in een grote kom

Voeg de aardappelpartjes toe en meng goed tot deze bedekt zijn met een laagje olie

Verdeel de partjes over een bakplaat en bak 30-40 minuten goudbruin, schep halverwege om

 

bereiden – Aioli

Hak de knoflook zo fijn mogelijk of pers deze uit

Doe de olie in een maatbeker, voeg de mosterd, knoflook, citroensap, peper en zout toe

Laat de eidooiers in het midden voorzichtig vallen, probeer ze niet stuk te maken

Plaats hier bovenop de staafmixer en zet deze aan

Trek langzaam de staafmixer omhoog zodat er aioli ontstaat

Zodra je de bovenkant bereikt kun je kort enkele keren omlaag en omhoog gaan in de beker

Bereidingstip:

  • Is de aioli te dik dan kun je deze een beetje verdunnen met warm water.
  • Gaat de saus in de schift? Dan kun je dit oplossen door er een beetje heet water aan toe te voegen en goed mengen.
  • Is de aioli net te dun, voeg dan een beetje extra olie in een straal (niet in één keer) toe tijdens het mixen.

 

1 reactie op “Patatas Bravas met zelfgemaakt Aioli”

  1. Patatas bravas – paprikasaus-- Barbara Culinair zegt:

    […] saus kan je bij patatas bravas of spaanse tortilla eten. Zal ook zalig zijn bij vlees of […]