Sinaasappel-kardemomkoekjes met PX sherry
vrijdag 30 juni 2017 door BarbaraNodig voor de koekjes: Ca. 30 stuks
- 225 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl gemalen kardemom
- 125 g zachte boter
- 100 gr suiker
- 1 1/2 tl zoete sherry
- 1/2 schil van een sinaasappel, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop de boter en suiker in een kom licht en romig. Meng er de sherry en sinaasappelschil door.
Zeef de bloem erboven en schep door. Voeg toe: bakpoeder en gemberpoeder+ kardemom en kneed goed door.
Op met bloem bestoven werkblad:
Halveer het deeg en rol elke helft uit tot een 5 mm dikke rechthoek. Snijd in rechthoekjes van 3 x 6 cm. Rol de deegresten opnieuw uit en snijd nog meer koekjes.
Leg de koekjes, 2 cm van elkaar, op de bakplaten. Bak 10 minuten tot ze licht gebruind zijn.
Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Je kunt de koekjes in een luchtdichte trommel 1-2 weken bewaren.
Lekker om samen te eten met: rozijnen in Spaanse sherry met vanille-ijs
vrijdag 30 juni 2017 om 16:11
[…] Schep in een glas een bol ijs en verdeel er de sherryrozijnen met wat weekvocht over. Lekker met sinaasappelkardemomkoekjes. […]
vrijdag 30 juni 2017 om 16:19
[…] sinaasappelkardemomkoekjes en ijs met PX-rozijnen […]