Sinaasappel-kardemomkoekjes met PX sherry

vrijdag 30 juni 2017 door Barbara

Nodig voor de koekjes: Ca. 30 stuks

  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 125 g zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 1 1/2 tl zoete sherry
  • 1/2 schil van een sinaasappel, geraspt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop de boter en suiker in een kom licht en romig. Meng er de sherry en sinaasappelschil door.
Zeef de bloem erboven en schep door. Voeg toe: bakpoeder en gemberpoeder+ kardemom en kneed goed door.

Op met bloem bestoven werkblad:
Halveer het deeg en rol elke helft uit tot een 5 mm dikke rechthoek. Snijd in rechthoekjes van 3 x 6 cm. Rol de deegresten opnieuw uit en snijd nog meer koekjes.

Leg de koekjes, 2 cm van elkaar, op de bakplaten. Bak 10 minuten tot ze licht gebruind zijn.

Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Je kunt de koekjes in een luchtdichte trommel 1-2 weken bewaren.

Lekker om samen te eten met: rozijnen in Spaanse sherry met vanille-ijs

 

2 reacties op “Sinaasappel-kardemomkoekjes met PX sherry”

  1. Rozijnen in Spaanse sherry met vanille-ijs-- Barbara Culinair zegt:

    […] Schep in een glas een bol ijs en verdeel er de sherryrozijnen met wat weekvocht over. Lekker met sinaasappelkardemomkoekjes. […]

  2. Spaans diner-- Barbara Culinair zegt:

    […] sinaasappelkardemomkoekjes en ijs met PX-rozijnen […]