Klassieke zoute stengels!

zondag 30 november 2008 door Barbara

“Zelf gemaakte zoute stengels”: terug verlangen naar verjaardagen met gevulde eieren, blokjes kaas met een prikkertje, plakken leverworst….

Nodig:
1 pakje bladerdeeg
maanzaad
1 blikje ansjovis in kleine stukjes
geraspte oude kaas
1 geklutst ei

Bereiden:
“stengel”:
plakje deeg in 4 dunne repen snijden, gaatjes in prikken, bestrijken met eigeel, opdraaien tot wokkel, kaas of maanzaad erop plakken

“rondje”:
gaatjes in plakje deeg prikken, met glaasje rondjes steken, bestrijken met eigeel, stukjes ansjovis erover verdelen

Ook lekker: zwarte olijven met ansjovis pureren en dat op de stengels smeren

Oven: 200 graden, ca 10 min

 

1 reactie op “Klassieke zoute stengels!”

  1. D I Y dinner!!!-- Barbara Culinair zegt:

    […] menu: Oud Hollandsche zoute stengels (Huisaperitief) Tomatenconcassée met truffelroom (Lindemans Brut) Paprikarolletjes (Lindemans […]